
115 g smør, plus ekstra til formen
175 g hvedemel
50 g sukker
Fyld og chokoladeovertræk:
175 g smør
115 g sukker
3 spsk Majssirup (brun farin eller alm. sirup er også fin)
1 dåse a 400 g kondenseret mælk ( ¼ fløde er også fint)
200 g let bitter chokolade
Tilberedning:
1. Kom smør, mel og sukker i en foodprocessor og blend, til dejen begynder at samles. (Kan også æltes i hænderne). Pres dejen i en lav smurt kvadratisk bageform på 23 cm med bagepapir i bunden. Glat overfalden. Bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader i 20-25 min, eller til den er gylden.
2. Tilbered fyldet imens. Kom smør, sukker, sirup og kondenseret mælk i en gryde og varm det op til sukkeret er smeltet. Bring i kog og lad det simre under konstant omrøring i 8-10 min, til karamellen bliver meget tyk. (Lav evt. ”ske testen”, det gøres ved at man dypper skeen ned i karamellen og derefter i et glas koldt vand. Her Efter kan man se om karamellen er så blød som man vil have den). Hæld den over shortbread-bunden og sæt den i køleskab, til den er fast.
3. Smelt chokoladen og lad den køle lidt af. Fordel den over karamelfyldet. Sæt
den i køleskabet, til chokoladen er størknet. Skær kagen i 24 stykker med en
skarp kniv og server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar