fredag den 21. marts 2014

Jordbærkoldskål med havrecrunch



Antal personer: 4
Tilberedningstid: 30 min.

Ingredienser:

Havrecrunch
50 g honning
50 g havregryn

Jordbærkoldskål
Korn af 1 vaniljestang
1 bæger pastrueiserede æggeblommer (2 stk.)
125 g sukker
500 g jordbær
4 kviste mynte
Skal og saft af 1 økologisk citron
1/2 liter ymer
1/2 liter kærnemælk

Tilberednings metode:

Smelt honningen på en tør pande. Tilsæt havregrynene og rist til de er gyldne. Rør i grynene så de ikke brænder på. Tag grynene af panden og lad dem afkøle på et stykke bagepapir.

Flæk vaniljestangen og skrab kernerne ud. Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.

Skyl, nip og hak halvdelen af jordbærrene fint. Pisk de finthakkede jordbær i æggesnapsen. Tilsæt reven skal og saft af citron og friskhakket mynte. Rør dernæst ymer i lidt ad gangen. Tilsæt kærnemælk og rør koldskålen sammen.



Servér koldskålen med resten af jordbærrene og drys med havrecrunch.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar