

Ingredienser:
1 lagkage bund
1 liter god vanilje is
evt. fyld til isen fx. chokolade, cocktailbær, nødder og lign.
4 æggehvider
200 g sukker
1/4 salt
Sådan gør du:
Læg lagkage bunden i et passende fad eller på en bageplade. dryp det gerne med portvin eller mørk rom. evt orange likør.
Isen skæres ud i passende stykker og lægges på lagkage bunden. Der SKAL være mindst 1 cm rand uden is hele vejen rundt.
Hviderne piskes stive. salt og sukker tilsættes lidt efter lidt og piskes i. isen dækkes omhyggeligt med marengsen og sættes i en 230 grader varm ovn i ca. 5 min. Hold øje med at den ikke bliver for brun. den skal være gylden over det hele. server med det samme! :D
Velbekomme
NB: Det er vigtigt at marengsen dækker isen fuldstændig! ingen huller.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar