Oksemørbrad
med Whiskysauce
Hovedret
6
personer
Ingredienser:
1 kg oksemørbrad
1 spsk olie/oliemargarine
Salt
Peper
Ovnkartofler
1 ½ - 2 kg kartofler
1 spsk olie
Grønsager
½ kg gulerødder
½ kg broccoli
½ kg grønne bønner
Whiskysauce
4 dl fløde 13%
3-4 spsk barbecuesauce
2 tsk whisky
1 tsk rosmarin
1 tsk salt
Evt. Kulør
Sådan gør du:
Kød:
brun oksemørbraden i olien og drys med salt og peper. Pak den ind i stanniol og
færdigsteg den i ovnen ved 220 grader i 20-30 min., alt efter hvor rødt kødet
ønskes. Lad kødet hvile mindst 15. min., inden det skæres i tynde skiver.
Kartofler:
vask eller skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Hæld dem i en plasticpose
sammen med olien og ryst dem godt sammen. Bag kartoflerne i ca. 30. min. ved
220 grader, til de er gyldne og gennemstegte. Bemærk, at kartofler og kød kan
være i ovnen samtidig.
Grønsager:
skær gulerødderne i tynde stykker, del broccoli i små buketter. Kog gulerødder,
broccoli og bønner i letsaltet vand i ca. 3. min.
Sauce:
rør fløde 13 %, barbcuesauce, whisky, rosmarin og salt sammen i en gryde og kog
saucen i 3-4 min. smag den til. Tilsæt evt. Kulør.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar