torsdag den 3. april 2014

KYLLINGETANGINE MED COUSCOUS

En traditionel marokkansk gryderet med kylling, tørrede frugter og masser af krydderier. Varmer godt på en kold søndag!


Ingredienser (4 pers.)

1 ½ tsk cayennepeber
2 tsk sort peber, kværnet
2 spsk stødt ingefær
1 ½ spsk kanel
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk ras el hanout
½ dl olivenolie
2-3 hakkede løg
6 hakkede fed hvidløg
12 kyllingelår
3 dåser flåede tomater
100 g tørrede abrikoser
50 g dadler
50 g sultana- eller jumborosiner
100 g mandler smuttede
1 l hønsefond
3 dl couscous
2 spsk smør
1 bdt koriander, friskhakket
½ bdt bredbladet persille, friskhakket

Fremgangsmåde:
Bland cayennepeber, sort peber, ingefær, kanel,
stødt spidskommen og ras el hanout. Varm halvdelen af olien op i en tagine eller en stor gryde, og sauter løg og hvidløg sammen med krydderiblandingen over middel varme i 5-10 min.

Steg kyllingelårene i resten af olien på en pande, til skindet bliver sprødt, og læg dem i gryden med løg og hvidløg. Tilsæt flåede tomater, abrikoser, dadler, rosiner og mandler. Tilsæt hønsefond, så det dækker. Læg låg på, og lad retten simre for helt svagt blus i 1 ½ time.

Sæt 7-8 dl vand i kog, og tilsæt couscous, når vandet koger. Sluk for varmen, og rør godt rundt med smørret, til det smelter. Lad couscousen trække et par minutter.


Ved servering: Server taginen med couscous, friskhakket koriander og bredbladet persille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar