tirsdag den 7. oktober 2014

Cake pops


Det skal du bruge:
1 stk. Færdiglavet bagt kage efter eget valg. Fx chokolade eller sandkage.
Chokolade frosting
Slikpinde pinde
Smelte Chokolade eller Candy Melts (kan købes i Pandora Hobby eller over nettet)
Valgfrit krymmel/pynt.
Sådan laver du:
Chokolade frosting:
300 g flormelis
100 g blødt smør (ikke margarine)
0,4 dl letmælk (40 gram)
50 g smeltet mørk chokolade 70%
Smelt chokoladen til frostingen og lad den køle af, den skal være stuetemperatur inden den røres med de øvrige ingredienser.
Pisk flormelis og blødt smør (ikke smeltet) og tilsæt mælken.
Pisk den smeltede chokolade i – jo længere frostingen piskes, dets lettere bliver den.
Samling af cake pops!
Smuldrer den færdiglavede kage så fint som muligt og kom frosting i til ”dejen” har den rette konsistens. Sådan at den kan hænge sammen som en kugle uden at falde fra hinanden. Når du har rullet alle kuglerne, smelter du noget chokolade/candy melts som du bruger til at dyppe spidsen af slikkepinden i og stikker den ned i kagekuglen ca. halvvejs igennem kagekuglen. Dette gør at de hænger bedre fast på pinden. Sæt dem herefter i køleskabet eller fryser i mindst 15 min. Gerne natten over i køleskabet.
Næste trin er at smelte candy melts/chokoladen i et højt glas eller skål. Dyp herefter cakepops’ne (kagekuglen) ned i chokoladen og sørger for at den bliver helt dækket. Ryst det over skydende chokolade af og sæt kagen til tørring. ( enten i en speciel holder til cakepops. Ellers kan du tage en skål og hælder sukker i, og sætte slikkepinden (cakepoppen) ned i der så den står op og ikke bliver flad på den ene side.) Hvis du ønsker krymmel på pops’ne kan du komme det på inden chokoladen størkner. Gør dette med alle pops’ne. 

Du kan også bruge et stykke flamingo eller oasis til at holde cakepops’ne i. Vær kreativ J

Ingen kommentarer:

Send en kommentar